Anna Carina Toft

Filskov blev mit første rigtige hjem

Efter ophold på den anden side af jordkloden og flere steder i Jylland blev Filskov byen, hvor Anna Carina første gang følte sig hjemme.

”Det er det første hjem, jeg har haft, hvor jeg føler mig 120 procent hjemme.” Sådan lyder det fra Anna Carina Toft på 39, der underviser i dressur og rideteori på TronsøSkolen, og som i øvrigt har ansvar for skolens mange heste.

TronsøSkolen, som ligger i Grindsted, er en fri fagskole, som til august også bliver til en efterskole for 9.-klasser med blandt andet en hestelinje, og Anna Carina har - efter at have boet både i Californien, Ghana og utallige steder i Jylland - nu slået sig ned lidt uden for Filskov sammen med manden Thomas, som arbejder som kølemontør, og deres to drenge Marcus og Bertram på tre og ét år.

Mit job er min hobby

Anna Carina, der har redet siden hun var 4 år gammel og siden er uddannet berider, er taknemmelig for, at hun kan kombinere sin hobby med sit arbejde. Og skolen betaler for de kurser, der er relevante for Anna Carinas arbejde. Hun har blandt andet været på kursus i selvudvikling og samtaleteknikker.

”Det er nogle vigtige redskaber, når man skal kunne læse de her teenagepiger, som jeg arbejder med, bedst muligt,” forklarer Anna Carina. ”Ikke mindst for at vide hvordan man taler med dem og hjælper dem med det, der fylder i deres hoveder. Ud over det har jeg nogle virkeligt gode kolleger, som jeg har et godt samarbejde med."

"Det er det første hjem, jeg har haft, hvor jeg føler mig 120 procent hjemme."

Anna Carina Toft
Familielivet er vigtigst

Da Anna Carina og Thomas fik børn, tænkte hun meget over, hvordan hun fremover ville kunne arbejde med heste. For der er mange hårde timer og meget aftenarbejde, som hun blandt andet oplevede, da hun havde egen virksomhed.

”Men jeg er så heldig, at arbejdstiderne er ’almindelige’. Det har jeg aldrig prøvet før. Men det er selvfølgelig nødvendigt, efter vi har fået børn,” forklarer hun.

"Det er drømmestedet, der hvor vi bor"

Anna Carina Toft
Filskov for altid

For Anna Carina er hendes og familiens fremtid i Filskov og forhåbentlig også på skolen. ”Mit arbejde giver mig enormt meget glæde og overskud, så jeg føler mig meget heldig,” siger hun.

Og nok er Filskov en lille by, men sammenholdet i byen samt de mange unge børnefamilier, som i øvrigt alle kiggede forbi, da hun og Thomas flyttede ind i deres nye hjem, er det, der gør det hele værd.

Fritiden bruges ved blandt andet ved Kvie Sø og deres pandekagehus samt ved Grene Sande, som ifølge Anna Carina er nogle fantastiske områder, hvor hun og familien tager ud med madkurv og bare slapper af og hygger.

”Det er drømmestedet, der hvor vi bor,” siger Anna Carina afslutningsvis og smiler. ”Der er ingen tvivl om, at vi har fundet stedet, hvor vi forhåbentlig vil bo for altid.”

Cases

Ledige jobs

Billund kommune rummer en række spændende virksomheder, der tilbyder job til den kreative, til håndværkeren, til den administrative, den nyuddannede og til alle, der drømmer om et godt job. Vi har også ét til din kæreste, mand eller kone.

Se jobs her:

jobindex.dk  jobnet.dk  ofir.dk BillundOnline.dk

Velkommen til Billund

Vi er Børnenes Hovedstad, vi forbinder verden med lufthavn og legoklodser - og sammen skaber vi rammerne for dig, der drømmer om et godt og trygt familieliv.

Se brochure