Morten Aasberg

Billund kommune giver os det, vi har brug for

Husejer, kæreste, tømrer, blikkenslager og nu også snart familiefar. Mortens liv, arbejde og fremtid er i Grindsted, og han skal ingen steder.

Jeg mangler en makker,” står der bag på de røde varevogne, som medarbejderne hos Søren Østergaards blikkenslagerforretning i Grindsted kører rundt i.

Morten Aasberg er én af de medarbejdere, der kører rundt i de røde varevogne, og fortæller, at trods de 30 mand, som allerede nu knokler for at udføre virksomhedens mange opgaver, så mangler de faktisk fem mand mere til den travle virksomhed, der med mellemrum også kører helt til Hamborg.

Fra tømrer til blikkenslager

Morten er oprindeligt uddannet tømrer, men fik en skade i skulderen, som han senere blev opereret for. Det betød, at han ikke længere kunne holde til tømrerarbejdet.

Den nu 30-årige Morten er dog ikke én, der lader sig slå ud på grund af en skade, og da hans sygdomsforløb sluttede i 2015, forhørte han sig i vennekredsen, om de kendte nogen, der kunne bruge én som ham.

Jeg havde hørt, at der var masser af udfordringer hos Søren, og at hverdagene sjældent var ens,” fortæller Morten. ”Jeg havde også hørt, at der var et rigtig godt kammeratskab herude.

Han søgte en stilling som blikkenslager og blev ansat kort tid efter.

"Jeg havde hørt, at der var masser af udfordringer hos Søren, og at hverdagene sjældent var ens"

Morten Aasberg
Fritiden bruges på landevejen

Når Morten ikke kører rundt i sin røde varevogn eller banker zinkelementer sammen hjemme på værkstedet, er han om sommeren at finde på sin racercykel, som nøje bliver pudset og plejet, og som han ræser de billundske landeveje tynd på.

Jeg kører hovedsageligt landevej og nogle få af de længere cykelstier i kommunen,” fortæller Morten, som i øvrigt ønsker at stille op i nogle af de lokale cykelløb næste år.

Babybule på seks måneder

Om vinteren hænger racercyklen trygt og varmt hjemme i den sirligt indrettede garage med både værksted og plads til fester, og hvor en sortmalet babyseng lige nu står og venter på at blive rykket ind i huset.

Morten og hans kæreste Line, der er ved at uddanne sig til revisor, venter sig nemlig, og den lille ny Billund-borger har forventet ankomst i slutningen af november.

Hverken Morten eller Line har planer om at flytte fra Grindsted og har heller aldrig overvejet at bo andre steder. Dog taler de om måske at købe et større hus.

"Det er jo en dejlig, rolig og børnevenlig kommune med masser af aktiviteter."

Morten Aasberg
Dejligt område med familie tæt på

Billund kommune giver os det, vi har brug for,” forklarer Morten, der selv er født og opvokset i byen. ”Det er jo en dejlig, rolig og børnevenlig kommune med masser af aktiviteter.

Og med et lille nyt familiemedlem på vej sætter både han og Line også stor pris på, at familien er lige rundt om hjørnet.

Det er dejligt, at man spontant kan besøge hinanden og ikke skal planlægge en masse kørsel for at se sin familie,” siger Morten og smiler. ”Vi har meget glæde af, at man bare lige kan smutte forbi til en kop kaffe. Og senere bliver det jo dejlig nemt, når der er brug for pasning af børn.

Cases

Ledige jobs

Billund kommune rummer en række spændende virksomheder, der tilbyder job til den kreative, til håndværkeren, til den administrative, den nyuddannede og til alle, der drømmer om et godt job. Vi har også ét til din kæreste, mand eller kone.

Se jobs her:

jobindex.dk  jobnet.dk  ofir.dk BillundOnline.dk

Velkommen til Billund

Vi er Børnenes Hovedstad, vi forbinder verden med lufthavn og legoklodser - og sammen skaber vi rammerne for dig, der drømmer om et godt og trygt familieliv.

Se brochure